Search

Dé keukentrends van 2020

De keuken wordt steeds vaker gezien als de belangrijkste ruimte in een woning. Naast de praktische zaken zoals koken en eten, willen we er kunnen zitten, natafelen en genieten met vrienden en familie. Met de grote keuken- en woonbeurzen in het vooruitzicht hebben we de belangrijkste trends alvast op een rij gezet.


KLEUR OP KLEUR


Kleur op kleur wordt de komende jaren een nóg grotere trend. Door qua kleur geen verschil te maken tussen kasten en werkblad geef je het geheel een rustige uitstraling. Daarnaast kan je de aandacht verleggen naar bijvoorbeeld de apparatuur of de accessoires.

We zien twee varianten;

Variant één; de combinatie van exact dezelfde materialen, zowel de kasten als het werkblad hebben exact dezelfde kleur en zijn van hetzelfde materiaal gemaakt.

Variant twee; dezelfde kleur qua toon maar juist een verschillend materiaal;

denk bijvoorbeeld aan een mat zwart gelakte keuken met een donker granieten werkblad.


 

MARMER


Marmer en marmerlook is niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Marmer is perfect te combineren met rustige, effen, gekleurde keukenmeubelen. Het maakt van het werkblad de eye-catcher én heeft natuurlijk de ultieme luxe uitstraling. Naast echt marmer (natuursteen) zijn er ook een aantal alternatieven die mooi zijn én mooi blijven. Tips? Vraag één van onze interieur designers om advies.


 

GEKLEURDE ACCESSOIRES


Omdat de keuken een steeds prominentere plek in de woning krijgt is roestvrij staal al lang niet meer de enige kleur die toegepast wordt in het moderne keuken ontwerp. Door te kiezen voor zwart, goud, rosé of bijvoorbeeld wit is de keuken veel beter te integreren in het ontwerp van de gehele woning. Naast gekleurde accessoires en spoelbakken zijn er ook een aantal apparatuur leveranciers die meegaan met deze trends... Meer info? Neem contact met ons op.


 

ZWARTE KEUKENS


Zwarte keukens zijn niet meer weg te denken uit de ontwerpen van nu. Waar we een aantal jaar geleden voornamelijk lichte keukens met een donker werkblad zagen. Zien we nu erg veel donkere, vaak antraciet of zwarte keukenfronten. Enerzijds wordt dit gecombineerd met donkere werkbladen, maar ook een wit werkblad is een combinatie die we veel zien. Denk bij een zwarte keuken ook eens aan gekleurde accessoires en / of spoelbak. (Rosé) goud of gunmetal geeft je zwarte keuken een rijke en warme uitstraling.


 

MIXED MATERIALS


Keukens met verschillende fronten, zowel kleuren als materialen. Vooral bij eiland opstellingen is dit een trend die enorm in opkomst is. Een keukenfront is al lang niet meer alleen maar uitgevoerd in een mat of glans lak. Denk bijvoorbeeld aan glas, keramiek, hout, beton of zelfs stalen fronten. Deze materialen zijn vaak te druk of te uitgesproken om in de gehele keuken te gebruiken. Daarom passen we het bijvoorbeeld toe in een kastenwand of butler-office. Door verschillende materialen te gebruiken die complementair aan elkaar zijn, verander je de keuken van praktische ruimte naar een verlengstuk van je woonruimte waar je graag met vrienden en familie een gezellige tijd doorbrengt.


 

Bent u benieuwd hoe deze trends vertaald kunnen worden naar uw woning? Of wilt u meer informatie over de verschillende trends? Onze professionals helpen u graag verder. Neem contact op via ons contact formulier of stuur een e-mail naar: info@studiothirtytwo.nl


501 views0 comments

Recent Posts

See All